Politica de retur Zonascule.ro

Compania noastră respectă prevederile OG nr. 34/2014 privind regimul juridic al contractelor la distanţă. Astfel orice persoană fizică are dreptul, in cazul produselor livrate prin curier, să notifice în scris comerciantul că renunţă la cumpărare, fără penalitati si fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile lucrătoare de la primirea produsului.

Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, urmând să primească în termen de 14 zile lucrătoare (considerate de la data returnării produsului către Technology Promotion S.R.L) contravaloarea comenzii.

Este necesară depunerea unei cereri de retur, ca prim pas (aceasta trebuie să fie semnată, datată şi să conţină datele complete ale clientului cât şi ale comenzii, modalitatea de retur produs, modalitate retur bani şi adresa de unde se va ridica produsul de returnat). Trimiteţi cererea dvs. la adresa de e-mail: [email protected]  sau prin poştă cu confirmare de primire.

ATENŢIE: folosiţi doar adresa de e-mail mai sus menţionată: [email protected], orice comunicare la altă adresă de e-mail NU este luată în considerarea ca retur! După trimiterea cererii de retur veţi primi un e-mail sau telefon cu un număr de inregsitrare cerere (dacă nu primiţi confirmarea vă rog verificaţi e-mailul sau adresa noastră). În cazul în care în decurs de 14 zile de la trimiterea informaţiilor despre retur (şi implicit acceptarea returului) clientul nu furnizează un număr de AWB sau nu poate fi contactat prin metodele clasice (email, telefon), vom considera că s-a renunţat la intenţia de retur. Pentru a continua procesul de retur clientul trebuie să deschidă o nouă cerere de retur. Cea veche va fi inchisă!

Produsul returnat trebuie să fie în aceeaşi stare în care a fost livrat( în ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documeletele ca l-au insoţit). În coletul de retur trebuie să fie neaparat si factura fiscală emisă la cumpărarea produsului.

În cazul în care produsele returnate suferă modificări, deteriorări, uzură, nu mai sunt complete sau au elemente ale setului de livrare deteriorate, conform legii în vigoare profesionistul are dreptul de a diminua valoarea sumei rambursate, în urma unei evluării obiective a produsului returnat, evaluare care nu trebuie sa descurajeze cumpărătorul de a face retur.
Vă atenţionăm că elementele considerate consumabile (printre care cele mai întâlnite, dar nu absolute, sunt: perii de carbon, accesorii de test, filtre şi saci aspirator, filtre sistem de filtrare, mandrine si elemente de fixare mandrine, tălpi de fixare materiale abrazive, capete si elemente de taiat şi fixat, capete de trimmere si motocoase, fire de tăiere, cuţite de tăiere), in eventualitatea în care suferă utilizare, trebuie schimbate în cazul unui retur şi valoarea lor va fi scăzută din totalul sumei returnate. Pentru a evita deteriorarea elementelor consumabile în cazul în care doriţi să testati produsul şi credeţi că o să îl returnaţi aveţi grijă să afectaţi la minim sau deloc aceste elemente (testarea fără sarcină este cea mai uzuală)

 

Utilizare produse

În cazul returului este posibil ca valoarea de rambursat sa fie redusă faţă de preţul de achiziţie al produsului. Pentru a creste transparenţa şi obiectivitatea procesului de retur, vă prezentăm cateva din procedurile standard pe care evaluatorii companiei noastre le folosesc pentru a determina gradul de uzură al produselor.

  1. Consumabile (inclusiv accesoriile sunt considerate consumabile, inclusiv cele livrate separat, detasabile sau nedetasabile)

 

Orice element care în urma folosirii normale se deteriorează, urmând ca la un interval de timp sau utilizare să fie înlocuit pentru a asigura funcţionarea corespunzătoare a produsului, acestea nefiind proiectate să funcţioneze pe întreaga perioadă de viaţă a produsului. În mod uzual aici intră: filtre de orice natură, saci, perii de carbon, mandrine, tuburi aspirator, uleiuri, benzină, duze, etc. Odata folosite în sarcină consumabilele sunt considerate deteriorate 100% si urmează a fi distruse.

 

  1. Produse (scule electrice sau cu motor termic)

                0%-10% - utilizare usoară: în sarcină sau fără sarcină. Interiorul produsului (mecanisme interne) este intact, nu prezintă urme de uzură şi folosire. Exteriorul poate prezenta urme uşoare de zgâriere pe suprafeţe fine si lucioase, ca urmare a manipularii şi folosirii. Produsele nu au urme de material de lucru. Aspectul este similar cu al unui produs expus.

                10%-15% - utilizare medie: produsul a fost utilizat în sarcină, mecanismele interne prezintă urme de folosire, fără urme de material (perii utilizate, urme pe rotor, urmele de vaselina răspândite prin mecanisme sunt normale atâta timp cât nu este prezent material de lucru/murdărie în acestea) sau afectarea mecanismelor interioare. Exteriorul pentru urme de utilizare pe toate zonele, inclusiv pe zonele dure sau care nu sunt în mod uzual expuse lucrului cu materiale de lucru.

                15%-30% - utilizare intesă: mecanismele interne sunt afectate atât de lucru, cât şi de material şi impurităţi. Exteriorul prezintă urme de folosire intensă. Elemente de uzură interne si externe sunt evidente şi nu pot fi remediate (aduse la forma iniţială), ci doar înlocuite. Se consideră că produsul şi-a îndeplinit o parte din durata de viaţă tehnologică.

                >30% - produsul este utilizat la lucrări grele, funcţionând perioade mari de timp. O parte din elemente sunt suficient de degradate, încât deţi pot funcţiona în continuare se recomandă schimbarea lor. Peste acest grad de utilizare se va face o expertiză service a unei terţe părţi pentru a se stabili pentru ce elemente este nevoie de înlocuire pentru ca aparatului să îi fie asigurată durata de viaţă prevăzută la proiectare. Devizul va fi suportat de client. Elementele ce necesită înlocuire (în urma recomandării service-ului) vor fi suportate integral (alături de manopera) de catre client si vor fi adunate suplimentar la valoarea gradului de utilizare. 

ATENŢIE: sculele cu motor termic, odată pornite, indiferent de utilizare intră la utilizare de minim 15% (peste care se adaugă gradele de utilizare expuse mai sus), întrucât la o primă utilizare carburantul / uleiul inundă toate mecanismele, pornind procese ireversibile de degradare indiferent de utilizare (procese de îmbătrânire si oxidare), precum şi costuri suplimentare de întreţinere (chiar fără utilizare produsul trebuie menţinut la o anumită temperatură şi umiditate, cu porniri periodice, schimbare ulei, un depozit nefiind echipat pentru aşa ceva). Odată motorul termic inundat el trece într-o altă stare, motiv pentru care sculele pe motor termic vin fără carburant şi cu motorul intact.

 

  1. Ambalaj (indiferent de forma lui, cutie de carton sau valiză plastic/metal)

                3-4% din valoarea produsului – degradare medie: ca urmare a transportului produsului ambalat necorespunzător, atât pe curier, cât şi transport efectuat de posesor între diferite locaţii.

                7% din valoarea produsului – degradare puternică: ambalajul a fost folosit, prezintă urme de utilizare la interior şi exterior sau urme de murdărie (inclusiv urme de apă şi mizerie). Prezintă zgârieturi pe suprafaţă sau nu are toate elementele (inclusiv elementele de identificare)

 

ATENTIE: aceste informaţii sunt orientative, ele pot fi completate cu observaţii în funcţie de caz!

 

Vă rugăm să luaţi în considerare cele de mai sus atunci când cumparaţi un produs cu gandul de a îl testa şi apoi doriţi să îl returnaţi. Încercaţi să utilizaţi produsul doar în gol.